Stiphoudt Leefhuis

Alles draait in Stiphoudt Leefhuis om het geluk van onze bewoners en hun ouders en verwanten. Iedereen is enorm betrokken. Om de organisatie in goede banen te leiden hebben wij een professionele omgeving met gedreven medewerkers en een onafhankelijk bestuur opgericht.

Bestuur

Het bestuur bestaat uit 5 personen waarvan er vier volledig onafhankelijk zijn. Zij hebben geen verwant wonen in het Leefhuis. Het vijfde bestuurslid wordt voorgedragen door de Verwantenraad. Voor deze structuur van in meerderheid onafhankelijke bestuursleden is heel bewust gekozen. Dit om te voorkomen dat persoonlijke belangen van (verwant)bestuursleden een rol spelen in de besluitvorming.
Van links naar rechts: Pieter Kusters, Marij van den Brand, Dolf Bremmers, Marieke Burgers en Toon Dingen.

De bestuursleden hebben een zittingstermijn van maximaal 3 maal 3 jaar. In de statuten zijn kwaliteitseisen van de bestuurders opgenomen. De bestuursleden worden benoemd, geschorst en ontslagen door de Raad van Toezicht.

Ons bestuur bestaat uit:

  • Voorzitter Dolf Bremmers, hij is een zeer ervaren manager in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking.
  • Secretaris Marieke Burgers, zij is oud-advocaat en werkzaam als raadsheer-plaatsvervanger bij het Hof in Den-Haag.
  • Penningmeester Pieter Kuster, hij is een ervaren controller en specialist in wet-en regelgeving en financiering van de Zorg.
  • Bestuurslid Toon Dingen is bestuurslid, hij is oud-partner van een groot landelijk accountantskantoor. Tevens is hij een ervaren en betrokken bestuurder met een groot netwerk in Helmond/Stiphout en omgeving.
  • Bestuurslid Marij van den Brand, zij is benoemd door de ouders.

Raad van Toezicht

De Raad van Toezicht bestaat uit 3 personen. In de statuten zijn kwaliteitseisen voor de leden van de Raad van Toerzicht opgenomen. De zittingstermijn is maximaal 2 maal 4 jaar. De Raad houdt toezicht op het beleid van het bestuur en staat het bestuur met raad terzijde. Zij heeft het recht om bestuurders van de stichting te schorsen en/of te ontslaan. Voor benoeming van nieuwe leden van de Raad van Toezicht dienen de Verwantenraad en het bestuur eerst schriftelijk hun advies uit te brengen.

Van links naar rechts: Angelique Drabbels, Betty van de Walle en Meint Veninga.
‘De bewoners zijn onze cliënten, maar ouders zeggen vaak: ‘Ik heb er een tweede familie bij’. Het voelt heel persoonlijk en dichtbij.’ – Brigitte

Fittin

Al onze begeleiders werken hier via Fittin. Fittin ondersteunt ouders en verwanten bij het organiseren én realiseren van hun wooninitiatief. Samen creëren zij een warm en veilig thuis voor jullie kind.

Verwantenraad

Iedere bewoner is middels één verwant (ouder, broer, zus of ander familielid), vertegenwoordigd in de Verwantenraad. Deze vergadert minimaal drie maal per jaar en kan gevraagd en ongevraagd advies uitbrengen aan het bestuur van de stichting.

Daarnaast heeft de Verwantenraad het recht om één bestuurslid van de stichting voor te dragen.

Binnen de Verwantenraad zijn vier commissies actief, te weten: financiën, activiteiten, zorg en huisvesting. In principe zit namens iedere bewoner één verwant in een van de commissies. Dit om de betrokkenheid zo groot mogelijk te maken.

Bewonersoverleg

Gemiddeld 1 x per 6 weken is er een bewonersoverleg samen met de begeleiders. Onderwerpen zijn zeer divers (zoals leefregels, huishoudelijke zaken, activiteiten etc.) en worden mede door de bewoners aangedragen. Indien gewenst is bij deze overleggen een van de bestuursleden, degene die namens de verwanten in het bestuur zit, aanwezig.

Sponsoren

Hier komen nog sponsoren.
Hier komen nog sponsoren.
Hier komen nog sponsoren.
Scroll naar boven